India érintése

Az indiai fejmasszázs az ájurvéda tudományán alapuló relaxáló kezelés, melyet hazájában több mint ezer éve ismernek. Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, hanem az arcon, a vállon, a háton és a karokon is. Ezek mind olyan területek, ahol a rossz testtartás, felgyülemlett érzelmi stressz, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák miatt feszültség halmozódhat fel, ahol a masszázs mozdulatai segítenek ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását.

Csillapítja a fejfájást és a szem megerőltetését, valamint növeli az ízületek mozgékonyságát. Hozzásegít továbbá a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyba, s ez által letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé.

A masszázs során a haj gyökerei magukba szívják az olajat, így egészségesebbé válik a haj szerkezete, serkenti a haj növekedését. Az indiai fejmasszázs célja nemcsak az egészséges haj, hanem a szellemi frissesség megőrzése is. A kezelés során – bár nem kifejezetten az energiapontokra koncentrál – mégis a fejen elhelyezkedő korona- és homlokcsakra, a nyaknál lévő torokcsakra és néhány energiapont nagyobb hangsúlyt kap. A fejmasszázs elengedhetetlen része az arc és a fül megmasszírozása. Ezen testrészünkön ugyanis a teljes testtérkép megtalálható, emellett az egyik idegvégződésekkel és vérerekkel legjobban ellátott terület.