Esszencia kúra

Ez az olajjal végzett, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja, és az izmokból, ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség. Javulnak a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik. Az izomszövetekben fellazul a feszültség és a test teljes nyugalmi állapotba kerül. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető.  Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. Stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek kifejezetten ajánlott.

Az aromaterápiás masszázs során tiszta növényi olajjal (szőlőmag olaj) történik a masszázs, amelybe a vendég kérésének megfelelően és a kezelési célnak megfelelő illóolajat keverünk. A pihentető, relaxáló kezelés közben átélheti a gyógynövénykivonatokat tartalmazó olajok illatai által nyújtott élményt.

A masszázs során az illóolaj értékes összetevői a bőrön beszívódva, illetve belélegezve is kifejtik terápiás hatásukat. A kezelés során alkalmazott illóolajok eltérő gyógyhatásokkal rendelkeznek.

A szervezet egészére nyugtató, serkentő, élénkítő módon hatnak. Masszázst követően 4-5 órán keresztül ne zuhanyozzunk, mert az olaj körülbelül 50-60 %-a szívódik fel a terápia alatt, a többi csak utána.